Добро пожаловать, Гость
Логин: Пароль: Запомнить меня

Відмова у відкритті кримінального провадження
(1 чел.) (1) гость
УКР.: Юридичний форум: Порядок подання та розгляду позовів, ціна позову, витребування доказів, призначення судової експертизи, зупинення провадження, припинення провадження, повернення позову без розгляду, нововиявлені обставини, перегляд рішень Верховним Судом і ін.

РУС.: Юридический форум: Порядок подачи и рассмотрения исков в Украине, цена иска, истребование доказательств, назначение судебной экспертизы, приостановление производства, прекращение производства, возвращение иска без рассмотрения, вновь выявленные обстоятельства, пересмотр решений Верховным Судом Украины и др.
  • Страница:
  • 1

ТЕМА: Відмова у відкритті кримінального провадження

Відмова у відкритті кримінального провадження 9 года, 7 мес. назад #1151

  • Адвайзер
  • Вне сайта
  • Захожу иногда
  • Постов: 72
  • Репутация: 3
Директор предприятия-нашего контрагента кинул и нас и государство так как не оплатил долгов в т.ч. бюджет, а деньги слил на подставную фирму. Подали на него заявление в милицию, в котором олписали его действия и просили возбудить уголовное дело. Через месяц пришла отписка, что наше заявление передано в УБЭП для рассмотрения в порядке закона про обращение граждан. И написали телефон, по котоорму мы можем звонить, чтобы ознакомиться с материалами нашего заявления. Мы звоним, но менты тупят и говорят ничего не знаем и никаких документов не дадим.

Куда пожаловаться?

Re: Відмова у відкритті кримінального провадження 9 года, 7 мес. назад #1152

Дякую за звернення на Форум Юридичного бюро Писаренка!

Ситуація, яку ви описали, - не рідкість. Міліції часто байдуже щодо інтересів заявника і державних.

Бездіяльність органу досудового слідства щодо невнесення відомостей про кримінальне правопорушення за заявою до Єдиного реєстру досудових розслідувань і невчинення дій з досудового розслідування є незаконною, якщо у вашій заяві дійсно викладалися факти злочину і додавалися відповідні докази.

У такому випадку звертайтеся зі скаргою до слідчого судді для оскарження відмови у відкритті кримінальної справи.

Суддя витребує інформацію від міліції, чи внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про злочин із вашої заяви, і якщо ні, чи якщо міліція не надасть матеріалів перевірки, то постановить ухвалу, якою зобов"яже невідкладно внести відомості до ЄРДР.

Нижче - зразок скарги на відмову у відкритті кримінального провадження / скарги на невнесення відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань в порядку ст. 303 КПК України, із якої отримаєте відповідь на Ваше питання.

Слідчому судді
Подільського районного суду м. Києва

06.09.2014 р.

СКАРГА
на бездіяльність слідчого щодо відкриття кримінального провадження в порядку ст. 303 КПК України


08.07.2014 р. я подав до Служби безпеки України заяву про злочин проти фінансових інтересів держави на суму 625 217,11 грн., а також проти інтересів ТОВ ____________, представником якої я є, вчинений директором ТОВ ________ (код ЄДРПОУ _________) ______________, який проживає в м. Києві по _________.
09.07.2014 р. СБУ переслала заяву з додатками для перевірки до ГУМВС України в м. Києві, а те, в свою чергу, до Подільського РУ ГУ МВС України в м. Києві.
Копії заяви та супровідного листа додаються.
01.09.2014 р. мною отримано листа №55/______ від Подільського РУ ГУ МВС України в м. Києві, датованого 14.08.2014 р. (копія разом з конвертом додається).
Із листа вбачається, що заява була зареєстрована в журналі єдиного обліку заяв та повідомлень про вчинені кримінальні правопорушення та інші події за №____ від 16.07.2014 р., але відомостей про кримінальне правопорушення після її отримання до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено не було і жодних дій з досудового розслідування не вчинялося.

Бездіяльність Подільського РУГУ МВС України в м. Києві щодо невнесення відомостей про кримінальне правопорушення до ЄРДР за моєю заявою і невчинення жодних дій з досудового розслідування суперечить ст. 214 КПКУ і порушує мої інтереси, інтереси держави й мого довірителя, оскільки в заяві повідомлено про обставини злочинів, передбачених ст.ст. 190, 364-1, 365 ККУ.

Оскільки пошта доставила мені листа №55/____ лише 01.09.2014 р., а сам лист був відправлений лише 28.08.2014 р., що вбачається із штампа на конверті, то про бездіяльність Подільського РУГУ я дізнався з 01.09.2014 р. Через це прошу поновити строк для оскарження бездіяльності.

На підставі викладеного та ст. 307 КПКУ прошу суд:
- для правильного розгляду скарги витребувати від Подільського РУ ГУ МВС України в м. Києві матеріали моєї заяви, зареєстрованої в журналі ЄОЗПКП за №_____ від 16.07.2014 р., та матеріали перевірки за нею;
- розглянути скаргу й зобов'язати Подільський РУ ГУ МВС України в м. Києві внести відомості про кримінальне правопорушення за моєю заявою від 08.07.2014 р., зареєстрованою в журналі ЄОЗПКП за №______ від 16.07.2014 р., та здійснити за нею досудове розслідування.

Додатки:
Копія заяви до СБУ;
Копія супровідного листа СБУ;
Копія листа №55/_____ Подільського РУГУ та поштового конверта.



Юридичні послуги / Перегляд за нововиявленими обставинами / Адвокат Київ
Юридичне бюро Писаренка.
Вирішення складних майнових і податкових спорів.
www.fides.com.ua
Этот адрес электронной почты защищен от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.
+380 (44) 270 6046
+380 (50) 719 1016
Изменено: 4 года, 6 мес. назад от Юридическое бюро Писаренко.
  • Страница:
  • 1
Время создания страницы: 0.13 секунд