Добро пожаловать, Гость
Логин: Пароль: Запомнить меня

Зміни статуту реєстр неприбуткових організацій 2016
(1 чел.) (1) гость
УКР.: Юридичний форум: Питання господарської діяльності, органи управління підприємством, обрання та звільнення директора, процедури припинення підприємства, порядок продажу майна, активів і ін.

РУС.: Юридический форум: Вопросы хозяйственной деятельности в Украине, органы управления предприятием, избрание и увольнение директора в Украине, процедуры прекращения предприятия, порядок продажи активов в Украине и др.
  • Страница:
  • 1

ТЕМА: Зміни статуту реєстр неприбуткових організацій 2016

Зміни статуту реєстр неприбуткових організацій 2016 7 года, 11 мес. назад #1840

  • Georgebuh
  • Вне сайта
  • Заблокирован
  • Постов: 1
  • Репутация: 0
Добрий день

Мені потрібно подивитися документи нашої міжнародної громадської організації на предмет необхідності внесення (чи ні) змін до статуту у зв'язку з новим законодавчому для неприбуткових організацій в 2016 р.

Це на сайті ДФС: Зміни у Порядку ведення Реєстру неприбуткових установ та організацій kyiv.sfs.gov.ua/media-ark/news-ark/260819.html

Щоб не виключили з реєстру неприбуткових організацій в кінці 2016 року треба привести статут в відповідність до нових вимг податкового кодексу?

Ви можете оказати таку послугу нам?

З пов
Изменено: 7 года, 8 мес. назад от Юридическое бюро Писаренко.

Зміни статуту реєстр неприбуткових організацій 2016 7 года, 8 мес. назад #2009

Дякую за звернення!

У зв’язку з прийняттям змін від 17.07.2015 р. до ст. 133.4 Податкового кодексу та затвердженням постановою КМУ від 13.07.2016 р. Порядку ведення реєстру неприбуткових установ та організацій, включення та виключення до нього для подальшого перебування в Реєстрі неприбуткових установ та організацій статут вашого громадського об’єднання повинен відповідати вимогам п.п. 133.4.1., 133.4.2., 133.4.6. ПКУ.

При невідповідності статут повинен бути змінений з приведенням до вказаних вимог до 31.12.2016 р.
В протилежному випадку будете виключені з реєстру неприбуткових організацій за рішенням податкової після 01.01.2017 р.

Похідною метою внесення змін до ПКУ щодо оподаткування неприбуткових організацій було в т.ч. штучне зменшення їх кількості (щоб збільшити кількість платників податку на прибуток) шляхом встановлення нової редакції вимог для збереження статусу неприбутковості.
Буквальному тексту цих нових вимог поточні статути неприбуткових організацій, звичайно ж, не відповідають.
А податкова підійде до співставляння вашого статуту й нового тексту вимог ПКУ буквально, з фіскальними мотивами, й, дуже імовірно, знайде невідповідність, щоб виключити вашу організацію з реєстру.

Тому, нажаль, вносити зміни до статуту ГО все-таки прийдеться. Щоб вимоги до неприбуткового статусу були включені до нього буквально в редакції ПКУ.

Як варіант, подайте на вимогу ДПІ поточний статут вашої неприбуткової організації. Дочекайтеся повідомлення про його невідповідність вимогам «неприбутковості», в якому будуть зазначені всі пункти, яким, на думку ДПІ, статут не відповідає. А потім вже вносьте зміни в статут з урахуванням «зауважень» податкової.

Юридичний аналіз статуту вашої ГО на відповідність п. 133.4. Податкового кодексу для підтвердження в реєстрі неприбуткових організацій в 2016 році можемо здійснити.

Якщо виявиться необхідність змін у статут, то для збереження статусу неприбуткової організації доведеться викладати його в новій редакцій і реєструвати належним чином як окрема послуга.
Юридичне бюро Писаренка.
Вирішення складних майнових і податкових спорів.
www.fides.com.ua
Этот адрес электронной почты защищен от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.
+380 (44) 270 6046
+380 (50) 719 1016
Изменено: 4 года, 7 мес. назад от Юридическое бюро Писаренко.

Re: Зміни статуту реєстр неприбуткових організацій 2016 7 года, 7 мес. назад #2039

  • Di_racer
  • Вне сайта
  • Захожу иногда
  • Постов: 44
  • Репутация: 3
Доброго дня!

У нас виникло ряд запитань і побоювань.

Щодо процедури подання ми повинні подати відповідь офіційно в канцелярію, прикласти копію статуту та ЗАЯВКУ на включення в новий неприбуткових організацій. При цьому також докласти/здати старе свідоцтво про неприбутковість ОРИГІНАЛ.

Тобто якщо ми через невідомо який час отримаємо відповідь, що наш статут не відповідає – слідуючи вашій пораді , то просто нам буде відмовлено в цій довідці про неприбутковість. З досвіду минулих часів отримати таку довідку було довго і нелегко.

Є ще варіанти розвитку подій?

Re: Зміни статуту реєстр неприбуткових організацій 2016 7 года, 7 мес. назад #2042

Дякую за звернення!

Щодо неприбуткових організацій, які були включені до Реєстру на день набрання чинності Законом від 17.07.2015 р. про внесення змін до ПКУ, на сьогодні ситуація наступна.

На виконання вказаного закону постановою КМУ від 13.07.2016 р. №440 затверджено «Порядок ведення Реєстру неприбуткових установ та організацій, включення неприбуткових підприємств, установ та організацій до Реєстру та виключення з Реєстру».

Постановою КМУ встановлено таке:
1) податкова інспекція надсилає до неприбуткових установ, включених до Реєстру станом на 13.08.2015 р., письмові запити про надання у місячний строк відповіді щодо їх відповідності п. 133.4 ПКУ та завірених копій установчих документів;
2) у місячний строк з дня отримання відповіді та копій податковий орган:
- у разі відповідності статуту п. 133.4 ПКУ включає неприбуткову організацію до нового Реєстру;
- у разі невідповідності – надсилає відповідне повідомлення. Така організація не може бути виключена до 1 січня 2017 р. з Реєстру неприбуткових установ.

3) неприбуткові організації, включені до Реєстру на 13.08.2015 р., повідомлені про невідповідність статуту вимогам ПКУ, з метою включення до нового Реєстру зобов'язані привести до 01.01.2017 р. установчі документи у відповідність з новими вимогами та у цей самий строк подати копії таких документів ДПІ.
4) неприбуткові організації, які до 01.01.2017 р. не змінили статут, виключаються після 1 січня 2017 р. з Реєстру неприбуткових установ за рішенням ДПІ, яке надсилається протягом трьох робочих днів з дня прийняття.

Подання «старою» неприбутковою організацією заяви на включення в новий реєстр, а також повернення старого рішення про включення в реєстр неприбуткових організацій постановою КМУ від 13.07.2016 р. №440 не передбачено.

Варіанти ваших дій залишаються незмінними:
1) внести зміни до статуту, виклавши його в новій редакцій, після чого надати нову редакцію ДПІ. Недолік варіанту в тому, що після внесення змін до статуту ДПІ може знайти невідповідність п. 133.4 ПКУ «на рівному місці» (бо вона – фіскальний орган і все тлумачить відповідно). В такому разі доведеться змінювати статут іще раз згідно зауважень ДПІ або оскаржувати її дії (додаткові витрати).
або
2) подати поточний статут, дочекатися у місячний строк повідомлення від ДПІ про його невідповідність вимогам «неприбутковості». Потім змінити статут з урахуванням зауважень податкової. Якщо підхід ДПІ буде лояльним, то статут залишиться в поточній редакції, а неприбуткова організація - включена до нового реєстру. Перевага варіанту при лояльному підході ДПІ - відсутність витрат на послуги адвоката.


Юридичні послуги / Адвокат з адміністративних справ / Позов про визнання недійсним рішення податкової служби
Юридичне бюро Писаренка.
Вирішення складних майнових і податкових спорів.
www.fides.com.ua
Этот адрес электронной почты защищен от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.
+380 (44) 270 6046
+380 (50) 719 1016
Изменено: 4 года, 7 мес. назад от Юридическое бюро Писаренко.

Зміни статуту реєстр неприбуткових організацій 7 года назад #2942

  • DirgilFaumb
  • Вне сайта
  • Заблокирован
  • Постов: 1
  • Репутация: 0
Доброго дня!

Ми, Всеукраїнська спілка громадських організацій "Федерація польських організацій на Україні" сьогодні Вам дзвонили щодо зміни статуту неприбуткових організацій для включення в новий реєстр неприбуткових .

Надсилаємо Вам наші документи для аналізу :

1) Копію Статуту Всеукраїнська спілка громадських організацій "Федерація польських організацій на Україні"
2) Свідоцтво про державну реєстрацію юридичної особи
3) Лист від Міністерства юстиції України
4) Лист від Державної фіскальної служби України
Изменено: 6 года, 11 мес. назад от Юридическое бюро Писаренко.

Re: Зміни статуту реєстр неприбуткових організацій 6 года, 11 мес. назад #3014

Доброго дня!

Уважно проаналізувавши обставини, статут Федерації й застосувавши закон за вашим проханням, повідомляємо.

З 1 січня 2013 року набрав чинності ЗАКОН УКРАЇНИ “Про громадські об'єднання”, за ПРИКІНЦЕВИМИ ПОЛОЖЕННЯМИ якого статути громадських організацій, спілок мають бути приведені у відповідність із цим Законом протягом п'яти років з дня введення його в дію.

Крім цього, для подальшого перебування в Реєстрі неприбуткових організацій в 2017 році статут ГО повинен бути приведений в відповідність до вимог п.п. 133.4.1., 133.4.2., 133.4.6. Податкового кодексу України, введених змінами від 17.07.2015 р.

Оскільки ваша організація зареєстрована задовго до 2013 року, розумно не тільки змінювати її статут для відповідності вимогам податкової, але викласти його в новій редакції, зробивши повну ревізію й забезпечивши відповідність новому спеціальному закону.

Для цього необхідно у відповідності до вашого поточного статуту виконати дії й подати наступні документи:

1) Голові правління скликати засідання Правління (п. 3 ст. 16 статуту);

2) зібратися Правлінню в кількості не менше 8 осіб й прийняти рішення про скликання Сеймика та порядок денний (п. 5-6 ст. 15, п. 3 ст. 19 статуту);

3) зібратися Сеймику в кількості не менше половини делегатів та членів Правління й прийняти рішення про внесення змін до статуту та складу Правління - відомостей, що вносяться до Єдиного державного реєстру (п. 2, 3 ст. 15, п. 3 ст. 19, п. 23.1 статуту);

4) реєстр осіб (громадян), які брали участь в засіданні Сеймику, та довіреності на кожного делегата - у разі внесення змін до відомостей про громадські об'єднання;

5) документ, що підтверджує правомочність прийняття рішення відповідно до статуту громадського формування про внесення змін до Єдиного державного реєстру, - у разі державної реєстрації змін до відомостей про громадське формування;

6) відомості про керівні органи громадського формування (ім'я, дата народження керівника, членів інших керівних органів, реєстраційний номер облікової картки платника податків (за наявності), посада, контактний номер телефону та інші засоби зв'язку) - у разі внесення змін до складу керівних органів;

7) документ про сплату адміністративного збору – 414 грн.;

статут в новій редакції;

9) довіреність на виконання реєстраційних дій;

Після реєстрації нового статуту треба подати в податкову відповідне повідомлення та заяву 1-РН для включення в новий реєстр неприбуткових організацій.


Юридичні послуги / Адвокат з адміністративних справ / Позов про визнання недійсним рішення податкової служби
Юридичне бюро Писаренка.
Вирішення складних майнових і податкових спорів.
www.fides.com.ua
Этот адрес электронной почты защищен от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.
+380 (44) 270 6046
+380 (50) 719 1016
Изменено: 4 года, 7 мес. назад от Юридическое бюро Писаренко.
  • Страница:
  • 1
Время создания страницы: 0.18 секунд