Добро пожаловать, Гость
Логин: Пароль: Запомнить меня
УКР.: Юридична практика: Умови договору, розрахунки за договором, відповідальність за договором, недійсність договору, договір купівлі-продажу, договір поставки, договір оренди, оренда землі, оренда нерухомості і ін.

РУС.: Юридическая практика: Условия договора, расчеты по договору, ответственность по договору в Украине, недействительность договора, договор купли-продажи, договор поставки, договор аренды, аренда земли, аренда недвижимости и др.
  • Страница:
  • 1

ТЕМА: ВИЗНАННЯ НЕДІЙСНИМ ДОГОВОРУ ДАРУВАННЯ БАБУСЕЮ

ВИЗНАННЯ НЕДІЙСНИМ ДОГОВОРУ ДАРУВАННЯ БАБУСЕЮ 2 года, 3 мес. назад #4304

Коли внучці (дочці бабусиного сина) ще не було 8 років, бабуся (татова мати) оформила у нотаріуса договір дарування внучці свого приватного будинку, де вона (дарувальниця) наразі мешкає. Через 6 років після укладення цього договору бабуся вирішила договір дарування внучці анулювати. Подала до суду позов, назвавши Відповідачем маму обдаровуваної внучки (ця мама представляла обдаровувану при укладенні дарчої). Причиною скасування договору дарування дарувальниця називає той факт, що відсутній договір довічного утримання (догляду) щодо неї з боку малолітньої внучки. Питання: чи зобов’язана внучка (обдаровувана) чи її мама (котра представляла обдаровувану при укладенні дарчої) укладати договір довічного утримання щодо дарувальниці? Правомірним буде розірвання через суд договору дарування в даному випадку, якщо внучка (чи від її імені її мама) не укладе договору довічного утримання дарувальниці?

ВИЗНАННЯ НЕДІЙСНИМ ДОГОВОРУ ДАРУВАННЯ БАБУСЕЮ 2 года, 3 мес. назад #4305

Добрий день!
Поняття скасування договору в юриспруденції не має.
Якщо ж бабуся подала позов про визнання власноручно підписаного нею договору дарування недійсним через 6 років після його укладення, то по-перше, пропущено строк позовної давності, по-друге, відповідачем має бути не мама обдарованої внучки, а сама внучка (мама представлятиме її в суді, але не буде відповідачем), по-третє, договір дарування є безвідплатним і реальним, тобто не передбачає жодної плати зі сторони обдарованого і є укладеним з моменту передачі майна дарувальницею.
Тому факт відсутності договору довічного утримання за бабусею з боку малолітньої внучки чи навіть і повнолітнього обдарованого не є підставою для визнання договору дарування недійсним.
Не зобов’язана внучка чи її мама (представниця обдаровуваної при укладенні дарчої) укладати договір довічного утримання щодо дарувальниці.
Імовірність розірвання через суд договору дарування в даному випадку видається нульовою.
Юридичне бюро Писаренка.
Вирішення складних майнових і податкових спорів.
www.fides.com.ua
Этот адрес электронной почты защищен от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.
+380 (44) 270 6046
+380 (50) 719 1016

Re: ВИЗНАННЯ НЕДІЙСНИМ ДОГОВОРУ ДАРУВАННЯ БАБУСЕЮ 2 года, 3 мес. назад #4308

Щиро вдячний за конкретну оперативну високопрофесійну відповідь по суті. Не знаю в Україні чогось подібного "Форуму" ЮБП. Цей рівень заслуговує на звернення саме сюди. Велике Вам спасибі.
  • Страница:
  • 1
Время создания страницы: 0.13 секунд