Добро пожаловать, Гость
Логин: Пароль: Запомнить меня
УКР.: Юридичний форум: Оформлення права власності, позов про визнання права власності, спільна, сумісна, часткова власність, витребування власності з незаконного володіння і ін.

РУС.: Юридический форум: Оформление права собственности, иск о признании права собственности в Украине, общая, совместная, долевая собственность, истребование собственности из незаконного владения в Украине и др.
  • Страница:
  • 1
  • 2

ТЕМА: Спільне майно ОСББ - технічний поверх

Спільне майно ОСББ - технічний поверх 7 года, 4 мес. назад #2129

  • RubySouts
  • Вне сайта
  • Заблокирован
  • Постов: 1
  • Репутация: 0
Добрий день!

У нас в ОСББ на технічному поверху є нежиле приміщення, яке власник оформив незаконно, бо позбавив доступу до інженерних мереж. Там закрито й нікого не має кілька років.
Документів на власність на нерухомість власник нам не дав. Не сплачує кілька років внески на утримання будинку. На технічний поверх через це не має доступу. Хто власник й де його шукати нам не відомо.

Я спробував пробити по реєстру підприємств та по реєстру нерухомого майна – див. на е-мейлі що вийшло. Вкладаю також БТІ довідку (там є номер приміщення)

Виходить наступна картина:

1. Приміщення належить ТОВ Будівельна компанія Геос, яке було перетворено в ТОВ Банош. Яким чином мені не до кінця зрозуміло з виписки, однак поки неважливо. Тобто припущення про шахрайство (в цій частині) відпадає.

2. З реєстру нерухомого майна конкретно на нашу адресу (і ніяким іншим) нічого немає, однак є обтяження на все нерухоме майно.

3. З даних по юр.особі видно, що компанія знаходиться в процесі банкрутства за рішенням суду.

Т.ч. в даному випадку контакти з компанією для отримання якихось відомостей малоймовірні, як і надії на оплату комунальних... І питання, чи є вони власниками нашого приміщення, залишається відкритим.

Є у Вас якісь ідеї, що ми можемо робити далі щоб повернути спільне майно ОСББ - технічний поверх ?

Чи повинен власник який незаконно оформив приміщення,сплачувати ОСББ внески на обслуговування будинку й прибудинкової території?
Изменено: 7 года, 3 мес. назад от Юридическое бюро Писаренко.

Спільне майно ОСББ - технічний поверх 7 года, 3 мес. назад #2277

Добрий день! З вашим питанням і змістом надісланих документів розібралися.

Ваше спільне майно ОСББ - приміщення на технічному поверху належало БК "Геос", зараз належить ТОВ "БАНОШ".
БК " Геос" перереєстровано в ТОВ "БАНОШ" 17.03.2015 р. - Коломийська районна державна адміністрація Івано-Франківської області; зміна повного найменування, ЄДРПОУ залишився той же - 33156172. ТОВ "БАНОШ" знаходиться в судовій процедурі банкрутства.

Все нерухоме майно останнього, де б воно не знаходилося, знаходиться під 5-ма арештами, накладеними виконавчою службою за різними п'яти судовим рішенням, за яким кредитори боржника стягнули з нього гроші або нерухомість.

Те, що в інформаційній довідці з реєстру нерухомості ви не знайшли спільне майно ОСББ - приміщення на технічному поверху, яке належить БК " Геос" або ТОВ "БАНОШ", означає, що після 01.01.2013 р. перехід права власності на нього не реєструвався в новому реєстрі держреєстратором.

Те, що в довідці БТІ приміщення числиться за БК " Геос", означає, що до 01.01.2013 р. перехід права власності на нього не реєструвався в старому реєстрі БТІ.

ОСББ зараз може пред'явити до ліквідатора банкрута поточні кредиторські вимоги (тобто ті, які виникли після початку процесу банкрутства) про виплату боргів по внескам на обслуговування будинку.

Якщо ОСББ не пред'явить вимог до боржника, то його ліквідують у судовому процесі банкрутства без виплати боргів, після чого пред'явити вимоги до нього буде неможливо, через пряму вказівку про визначення їх погашеними в силу закону і відсутність юридичної особи боржника.

В судовому процесі банкрутства все майно банкрута розпродається зацікавленим покупцям. Тобто після припинення справи про банкрутство у нежитлового приміщення на технічному поверсі буде новий власник.
Але за боргами попереднього він не відповідає і пред'явити до нього вимоги про стягнення боргів ОСББ не зможе.

Адвокат по нерухомості / Скасування реєстраційних дій по нерухомості / Спільне майно ОСББ
Юридичне бюро Писаренка.
Вирішення складних майнових і податкових спорів.
www.fides.com.ua
Этот адрес электронной почты защищен от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.
+380 (44) 270 6046
+380 (50) 719 1016
Изменено: 4 года, 5 мес. назад от Юридическое бюро Писаренко.

Приватизована квартира в ОСББ.Власник помер. 5 года, 8 мес. назад #3794

  • 0981320900
  • Вне сайта
  • Новый участник
  • Постов: 1
  • Репутация: 0
Чи може ОСББ використовувати цю квартиру у своїх цілях?

Re: Приватизована квартира в ОСББ.Власник помер. 5 года, 8 мес. назад #3795

Не може ОСББ використовувати квартиру померлого співвласника у своїх цілях, оскільки ОСББ не є її власником чи спадкоємцем.
Юридичне бюро Писаренка.
Вирішення складних майнових і податкових спорів.
www.fides.com.ua
Этот адрес электронной почты защищен от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.
+380 (44) 270 6046
+380 (50) 719 1016
Изменено: 5 года, 8 мес. назад от Юридическое бюро Писаренко.

Re: Спільне майно ОСББ - технічний поверх 5 года, 5 мес. назад #3828

  • luta_bdgilka
  • Вне сайта
  • Новый участник
  • Постов: 1
  • Репутация: 0
Добрий день.
Наш будинок був зданий в експлуатацію наприкінці 2014 року. Одразу було створено ОСББ. У вересні цього року стало відомо, що власники квартир на 10 поверсі оформили право власності (одночасно всі 8 квартир на поверсі) і ведуть ремонти на 11-му технічному поверсі. Цей факт викликав обурення з боку інших співвласників, оскільки на жодних загальних зборах умови передачі їм спільного майна у власність не обговорювалися і це питання не ставилось на голосування. Наразі зібрано 41 підпис проти самовільного захоплення техповерху.
На останніх загальних зборах один з мешканців 10-го поверху показав, що має Витяг з ДР речових прав на нерухоме майно; декларацію з ДАБІ та техпаспорт на нежитлове приміщення. Реєстрація права власності відбулася ще в червні 2017 року. Як відбувалась передача майна у власність наразі не відомо, мешканці 10 поверху інформацію приховують. Решта мешканців припускають, що мало місце підроблення протоколу загальних зборів. Становище мешканців ускладнюється тим, що теперішній голова ОСББ (обирався у вересні 2017 р.) є одним із тих мешканців 10-го поверху і, як виявилося, перебуває в змові з попереднім головою нашого ОСББ, який в свою чергу пов'язаний з фінансовою компанією-замовником будівництва та забудовником. Поки-що виникли такі питання:
1. Як дізнатися, які документи стали підставою для реєстрації прав власності?
2. Чи можна довести факт підробки протоколу зборів ОСББ, якщо виявиться, що підставою для реєстрації права власності був протокол?
3. Чи можна добитись скасування документів, на підставі яких проведено державну реєстрацію, а потім і скасування рішення про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно?
4. Чи можуть кілька мешканців будинку найняти адвоката для ведення цієї справи? Правління ОСББ не створено, наявні голова ОСББ та бухгалтер зацікавлені особи плюс виконують обов'язки на добровільній основі.
Изменено: 5 года, 5 мес. назад от luta_bdgilka.

Re: Спільне майно ОСББ - технічний поверх 5 года, 5 мес. назад #3830

Доброго дня! Головне питання - чи інвестували власники квартир на 10 поверсі будівництво нежитлових приміщень на стадії будівництва?

Якщо так, і будинок задно в експлуатацію з цими нежитловими приміщеннями, то вони є об`єктами власності цих інвесторів, такими ж, як ваші квартири.
Якщо ні, і власність на них виникла після здачі будинку в експлуатацію в результаті зміни цільового призначення приміщень технічного поверху без погодження з ОСББ, то це незаконно.

Оскільки питання виникнення власності й дозволів покрите таємничістю, то треба подавати позов про скасування реєстраційних дій з реєстрації права власності та, можливо, скасування декларації ДАБІ на виконання будівельних робіт в приміщеннях спільного майна ОСББ - технічного поверху.
В судовому процесі подавати клопотання про витребування судом усіх документів, проаналізувавши які, - змінювати (уточнювати) позовні вимоги згідно з`ясованих фактів.

Кілька мешканців будинку можуть найняти адвоката для ведення цієї справи.

Право розпорядження спільним майном ОСББ - технічним поверхом належить до компетенції загальних зборів. Без їх рішення позов кількох співвласників істотно ускладниться.
Тому, при веденні юридичної боротьби проти недобросовісних співвласників, включно з наявним головою ОСББ та бухгалтером як зацікавленими особами, варто розглянути скликання загальних зборів ініціативною групою з не менш як трьох співвласників.
На цих зборах шляхом письмового опитування прийняти відповідні рішення більшістю голосів співвласників щодо спільного майна ОСББ, яким є технічний поверх.

Реєстрація міськрадою права комунальної власності на допоміжне приміщення багатоквартирного будинку свідчить про порушення права часткової власності кожного співвласника і позбавлення їх майна (ВС КЦС №464/3156/19 від 12.04.2022 р.)

Адвокат по нерухомості / Скасування реєстраційних дій по нерухомості / Спільне майно ОСББ
Юридичне бюро Писаренка.
Вирішення складних майнових і податкових спорів.
www.fides.com.ua
Этот адрес электронной почты защищен от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.
+380 (44) 270 6046
+380 (50) 719 1016
Изменено: 1 год, 7 мес. назад от Юридическое бюро Писаренко.
Спасибо сказали: luta_bdgilka
  • Страница:
  • 1
  • 2
Время создания страницы: 0.24 секунд