Добро пожаловать, Гость
Логин: Пароль: Запомнить меня
УКР.: Юридичний форум: Оформлення права власності, позов про визнання права власності, спільна, сумісна, часткова власність, витребування власності з незаконного володіння і ін.

РУС.: Юридический форум: Оформление права собственности, иск о признании права собственности в Украине, общая, совместная, долевая собственность, истребование собственности из незаконного владения в Украине и др.
  • Страница:
  • 1

ТЕМА: Відшкодування шкоди від залиття квартири 2024

Відшкодування шкоди від залиття квартири 2024 9 года, 6 мес. назад #1169

У випадку шкоди від залиття квартири насамперед зверніться в ЖЕК або ОСББ із заявою про складання акту про залиття квартири, в якому повинні бути зазначені перелік пошкодженого майна, оздоблення, характер і площа пошкоджень від залиття вашої квартири, а також причина - несправність сантехнічного обладнання або недбалість сусіда квартири вище.

Приклад акту див. нижче.

ЗАТВЕРДЖУЮ
Начальник ЖЕО _____ (прізвище, ініціали)


АКТ
про залиття квартири, аварію, що трапилась на системі центрального опалення, гарячого водопостачання або холодного водопостачання


"___" ____________ 2024 року м. Київ


Ми, що нижче підписалися, комісія у складі: головного інженера виконавця послуг __________________________, голови комісії __________________________, майстра технічної дільниці ___ слюсаря-сантехніка (слюсаря-електрика) ____________, представників організації, яка відповідно до укладеної угоди обслуговує внутрішньобудинкові системи опалення та гарячого водопостачання, представника власника будинку, будинкового комітету склали цей акт про те, що "____" __________ 2014 року в будинку N ____ на вул. (просп., бульв.) _____________ на горищі, у кв. N ___, у підвалі трапилось залиття квартири, аварія на системі водопостачання: ________________________________________________
(описується, що трапилось і які наслідки (що залито, які обсяги робіт, які ушкодження, які речі ушкоджено)

Причиною залиття квартири, аварії, що трапилась на системі ЦО, ГВС або ХВП
(необхідне підкреслити)
(чітко зазначити причини, а саме несанкціоноване втручання мешканців кв. N ___ у роботу системи (заміна радіаторів, трубопроводів, вентилів, рушникосушарок тощо), незадовільне технічне обслуговування систем, передчасний вихід з ладу радіаторів опалення, трубопроводів, вентилів, гнучких підводок та ін.)

Висновки і рекомендації комісії ____________
(надаються висновки про те, що необхідно зробити, хто заподіяв шкоду залиттям квартири, хто відповідальний за відшкодування шкоди від заливу та ін.)

Члени комісії: _____________ (підписи)

З актом ознайомлені мешканці квартир: N ________ (підписи)

Якщо квартира була застрахована на випадок залиття, то шкоду від затоплення страхова компанія виплачує вам за вартістю, визначеною їх власними експертами. Розрахунок суми шкоди здійснюють за переліком пошкоджень, складеним страховим комісаром в дефектній відомості.
В даному випадку необхідно негайно, одночасно зі зверненням в ЖЕК, повідомити письмово страхову компанію про затоплення квартири. А пізніше - забезпечити можливість їх комісару оглянути пошкодження від залиття квартири й скласти дефектну відомість.

Детально щодо стягнення шкоди від залиття квартири читайте статтю за цим посиланням.
Юридичне бюро Писаренка.
Вирішення складних майнових і податкових спорів.
www.fides.com.ua
Этот адрес электронной почты защищен от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.
+380 (44) 270 6046
+380 (50) 719 1016
Изменено: 2 нед., 3 д. назад от Юридическое бюро Писаренко.

Re: Возмещение вреда от залития квартиры 2021 9 года, 6 мес. назад #1170

Получив акт из жилищной эксплуатирующей организации, выберите компетентного инженера-строителя или строительную организацию (это бесплатно), а лучше - независимого субъекта оценочной деятельности (оценщика), это платно), имеющего лицензию на оценку вреда в сфере строительства, и обратитесь к ним с просьбой составить смету/вывод на выполнение ремонтно-восстановительных работ для устранения вреда, причиненного залитием квартиры.

Смета/вывод должны быть реальными, составленными по действительному объему повреждений и рыночным ценам на ремонтные работы и стройматериалы, аналогичные тем, которые были повреждены. В случае искусственного завышения наткнетесь на отчаянное сопротивление виновника залива квартиры и длительный судебный процесс, включающий судебную экспертизу для определения действительной стоимости причиненного вреда.

Полученную смету предъявите виновнику с письменным требованием возместить вред от залития квартиры.

При отказе компенсации вреда в добровольном порядке обращайтесь в суд с иском о взыскании суммы по смете/выводу самостоятельно или при услугах юристов.

Если квартира была застрахована на случай залития, то ущерб от залива выплачивает вам страховая компания по стоимости, определенной их собственными экспертами. Расчет суммы ущерба осуществляют по перечню повреждений, составленному страховым комиссаром в дефектной ведомости.

Если суммы выплаченного вам страхового возмещения не достаточно, чтобы выполнить восстановительный ремонт, то обращайтесь за компенсацией разницы к виновнику залития квартиры. При отказе компенсировать в добровольном порядке - требуйте через суд.
Юридичне бюро Писаренка.
Вирішення складних майнових і податкових спорів.
www.fides.com.ua
Этот адрес электронной почты защищен от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.
+380 (44) 270 6046
+380 (50) 719 1016
Изменено: 2 года, 9 мес. назад от Юридическое бюро Писаренко.

Шкода від залиття квартири 2 года, 3 мес. назад #4309

  • dwayneve18
  • Вне сайта
  • Новый участник
  • Постов: 4
  • Репутация: 0
Добрий день! Порадьте в нашій ситуації - куди звертатися? В МЧС, в поліцію?
Протікання води між поверхами 7-го та 8-го поверхів. Відповідно до інформації ЖЕК власник квартири на 8-му поверсі не надає ВІЛЬНОГО ТА ПОВНОГО ДОСТУПУ ДО СТОЯКУ ТА КАНАЛІЗАЦІЙНИХ ТРУБ.
важає, що у нього сухо, труби зашиті повністю, крім отвору для лічильника.
Сантехніки сказали вирішувати питання із сусідом самим, але він нікого не хоче слухати, каже не мої проблеми, про залиття квартири звертайтесь до квартири з 7-го поверху.
Але ж не можливо усунути проблему лише з одного поверху.
Изменено: 1 год, 12 мес. назад от Юридическое бюро Писаренко.

Шкода від залиття квартири 1 год, 12 мес. назад #4323

Добрий вечір!
Якщо вже сталося залиття квартири, то для відшкодування шкоди знадобиться наступне.
Перше, - зупинити протікання. Якщо джерело знаходиться в квартирі вище (8 пов.), то стукайте до них у двері, поки не впустять для огляду, і вимагайте відремонтувати їхню поломку (скоріше за все, тече з їх труби вниз під гіпсокартоном, тому у них все сухо). Якщо тече не від них, а з загальнобудинкової труби чи з-поза меж їх квартири – вимагайте усунути поломку ЖЕК.
Найгірше, коли тече з частини труби, яка розміщена в міжповерховому перекритті між квартирами, тоді важко визначити винного.

Друге, що потрібно (після зупинення протікання), - відшкодування завданої вам шкоди від залиття квартири.
Для цього треба:
1) Акт про залиття вашої квартири (7 пов.), складений ЖЕК, з описом характеру та обсягу пошкоджень і джерела витікання води, якою цю шкоду спричинено; якщо власник верхньої квартири не допускає для огляду, то в акті має бути так і зазначено, що внаслідок цього неможливо установити джерело витікання води;
2) Висновок судового експерта про вартість завданої шкоди;
3) Звернення до суду з позовом про повне відшкодування.
Суд, звичайно, потрібен, якщо винуватець не сплатить на вашу вимогу чи за експертним висновком.

МЧС і поліція не уповноважені вирішувати побутові проблеми про шкоду від залиття квартири.

Детальніше щодо ваших питань читайте тут.
Юридичне бюро Писаренка.
Вирішення складних майнових і податкових спорів.
www.fides.com.ua
Этот адрес электронной почты защищен от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.
+380 (44) 270 6046
+380 (50) 719 1016
Изменено: 2 нед., 3 д. назад от Юридическое бюро Писаренко.

Шкода від заливання квартири 3 мес. назад #4588

  • GustavoHor
  • Вне сайта
  • Новый участник
  • Постов: 1
  • Репутация: 0
Шановні юристи ЮБП,
Звертаюся до Вас з запитом на надання юридичної допомоги стосовно затоплення моєї квартири у м. Києві. Я і моя сім'я були відсутні у квартирі декілька місяців і за цей час сусіди зверху, у яких потекла батарея опалення, залили квартиру до стану, коли з'явився грибок на стінах. Цього тижня за цим фактом комісією нашого кооператива був складений акт про заливання, ми також звернулися до дільничного поліцейського та подали відповідну заяву до Голосіївського відділку поліції. Крім того, завтра буде зроблена оцінка збитків однією з компаній, які уповноважені це робити. Наступним кроком є подання позову до суду для відшкодування збитків. Зараз ми шукаємо адвоката для складання і подання позову до суду та супроводження справи у суді. Я зрозумів, що Ваша компанія займається такими справами. Яким чином ми можемо обговорити подальші кроки і умови, якщо Ваші юристи згодні нам допомагати?
Заздалегідь дякую за відповідь.
Изменено: 2 нед., 3 д. назад от Юридическое бюро Писаренко.

Re: Шкода від заливання квартири 2 нед., 3 д. назад #4593

Повний супровід судової справи про стягнення шкоди надати можемо.
Ключовими документами є акт про заливання з зазначенням конкретного місця протікання та звіт суб'єкта оціночної діяльності, а краще - судового експерта, про обсяг та грошовий вимір завданого збитку, складені з попередженням та участю винної особи.
Після того, як ви отримаєте ці документи, прошу надіслати їх скани для ознайомлення.
Тоді зможу запропонувати умови співробітництва та гонорару.
При вашому погодженні укладаємо письмовий договір і починаємо діяти.
Наступним кроком буде обґрунтування та подання позову до суду для відшкодування збитків від заливання квартири.
Юридичне бюро Писаренка.
Вирішення складних майнових і податкових спорів.
www.fides.com.ua
Этот адрес электронной почты защищен от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.
+380 (44) 270 6046
+380 (50) 719 1016
  • Страница:
  • 1
Время создания страницы: 0.20 секунд