Добро пожаловать, Гость
Логин: Пароль: Запомнить меня
УКР.: Юридичний форум: Питання примусового виконання судових рішень, відкриття, зупинення, закінчення виконавчого провадження, арешт і розшук майна виконавцем, оскарження дій державного чи приватного виконавця і ін.

РУС.: Юридический форум: Вопросы принудительного исполнения судебных решений в Украине, открытие, приостановление, завершение исполнительного производства, арест и розыск имущества исполнителем, обжалование действий государственного или частного исполнителя и др.
  • Страница:
  • 1

ТЕМА: Перерахунок пенсії військовим пенсіонерам у 2017 році

Перерахунок пенсії військовим пенсіонерам у 2017 році 6 года, 9 мес. назад #3079

  • Michaelhox
  • Вне сайта
  • Заблокирован
  • Постов: 1
  • Репутация: 0
Доброго дня!

В моїй справі суд постановив зобов'язав пенсійний фонд зробити перерахунок пенсії військовому пенсіонеру.
У 2017 році виконавча служба закрила виконавче провадження бо постанова суду виконана.
Але після перерахунку моя пенсія не збільшилася.
Виходить рішення суду не помогло, бо пенсійний фонд не виконав його.

Як тепер добитися перерахунок пенсії військовому пенсіонеру в 2017 році?

Додаю відповідь пенсійного фонду на адресу ДВС по виконанню постанови суду, а також відповіді ( повідомлення ) ПФ на мої звернення за роз'ясненням механізму перерахунку пенсії.
Изменено: 6 года, 6 мес. назад от Юридическое бюро Писаренко.

Перерахунок пенсії військовим пенсіонерам у 2017 році 6 года, 6 мес. назад #3223

Згідно надісланої вами судової постанови зобов’язано Управління Пенсійного фонду України провести перерахунок раніше призначеної вам пенсії відповідно до наказів Міністра Оборони України №377 від 28.07.2008 р., №814 від 27.11.2013 року, які видані відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 07.11.2007 року №1294, з розміру посадового окладу, зазначеного в наказі Міністерства Оборони України за період з 20.10.2015 року, і виплатити заборговану частину пенсії з 20.10.2015 року з нарахуванням компенсації втрати частини доходів громадян.

Конкретної суми, яка підлягає перерахунку, в судовій постанові не зазначено і, наскільки вбачається з її змісту, вами в позовній заяві не зазначалося.

У зв’язку з цим, Пенсійний фонд, маючи “карт-бланш”, здійснив перерахунок пенсії на власний розсуд, а не згідно вашої точки зору та ваших розрахунків.

Отже, судова постанова виконана.

При незгоді з її виконанням ви маєте два варіанти дій, на нашу думку.

1) Подання нового позову з зазначенням конкретних сум перерахунків пенсії військовому пенсіонеру у 2017 році, які повинен здійснити Пенсійний фонд.
2) Подання заяви до суду першої інстанції в порядку ч. 9 ст. 267 КАСУ про визнання протиправними дій та бездіяльності, вчинених суб'єктом владних повноважень - відповідачем на виконання судової постанови.
Вимогами заяви зазначити:
- Визнати протиправними дії управління Пенсійного фонду України по здійсненню перерахунку пенсії__________;
- Визнати протиправною бездіяльність ПФ по виплаті пенсії в конкретному розмірі на виконання постанови суду від 19.10.2016 р. та ухвали про виправлення описки.

Надання більш детальної консультації вимагає глибокого аналізу ситуації на підставі дослідження усіх матеріалів вашого пенсійного спору, застосування законодавства у хронології з 2008 р. та вчинення ряду розрахунків. Така консультація надається на платній основі.

Додатково з вашого питання читайте на нашому сайті тут.
Юридичне бюро Писаренка.
Вирішення складних майнових і податкових спорів.
www.fides.com.ua
Этот адрес электронной почты защищен от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.
+380 (44) 270 6046
+380 (50) 719 1016
Изменено: 4 года, 4 мес. назад от Юридическое бюро Писаренко.

Перерахунок пенсії військовим пенсіонерам у 2017 році 6 года, 6 мес. назад #3226

  • Prodbaz
  • Вне сайта
  • Заблокирован
  • Постов: 1
  • Репутация: 0
Вдячний Вам за надану відповідь (консультацію).

Виходячи з наданих Вами рекомендацій ,при моїй незгоді з вже виконаним Пенсійним фондом рішення суду, я маю два варіанти дій:

1) Подача нового позову,з зазначенням конкретних сум перерахунків пенсії військовому пенсіонеру, які повинен здійснити ПФ
2) Подання заяви до суду первинної інстанції в порядку ч.9 ст.267 КАСУ про визнання протиправними дій та бездіяльності ,вчинених субьєктами владних повноважень.

З огляду на два існуючих факти:
1) ДВС ,за моїми заявами ,відправила до ПФ запити, але існує велика вирогідність закриття ДВС провадження ( як виконаного рішення суду )
2)Постанова пленума ВАСУ від 13.03.17р - конкретизує недоліки у прийнятті рішень судами -якраз за зазначеними Вами варіантами дій ( новий позов або подання заяви)

У мене до Вас принципове питання---який самий з названих варіантів ви будете застосовувати при наданні консультації на платній основі (прошу обгрунтувати ваше рішення).

Крім цього прошу вказати розміри плати за консультацію та плати за складання позову(заяви) про перерахунок пенсії пенсіонеру МО.
Изменено: 6 года, 6 мес. назад от Юридическое бюро Писаренко.

Перерахунок пенсії військовим пенсіонерам у 2017 році 6 года, 6 мес. назад #3227

Дякую за звернення до Юридичного бюро Писаренка!

Щоб остаточно визначитися з правовою позицією у справі (в т.ч. обрати один з вказаних варіантів), необхідно глибоко проаналізувати обставини нарахування й перерахунку пенсії, а також виконання судового рішення. Після цього застосувати закон і викласти правове обгрунтування нового позову чи заяви.
Це об’ємна юридична робота, яка займе 10-20 годин. Погодинна ставка 550 грн.
Юридичне бюро Писаренка.
Вирішення складних майнових і податкових спорів.
www.fides.com.ua
Этот адрес электронной почты защищен от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.
+380 (44) 270 6046
+380 (50) 719 1016
Изменено: 6 года, 6 мес. назад от Юридическое бюро Писаренко.
  • Страница:
  • 1
Время создания страницы: 0.17 секунд