Добро пожаловать, Гость
Логин: Пароль: Запомнить меня

Запис в реєстрі про відсутність платника ПДВ за місцезнаходженням
(1 чел.) (1) гость
УКР.: Юридичний форум: Питання оподаткування, проведення перевірок контролюючими органами щодо сплати податків, зборів, обов'язкових платежів, адміністративного та судового оскарження рішень податкових органів.

РУС.: Юридический форум: Вопросы налогообложения, проведения проверок контролирующими органами по уплате налогов, сборов, обязательных платежей, административного и судебного обжалования решений налоговых органов в Украине и др.
  • Страница:
  • 1

ТЕМА: Запис в реєстрі про відсутність платника ПДВ за місцезнаходженням

Запис в реєстрі про відсутність платника ПДВ за місцезнаходженням 8 года, 4 мес. назад #1455

  • Avroramig
  • Вне сайта
  • Заблокирован
  • Постов: 2
  • Репутация: 0
З сайту ДФС дізнався що несподывано податкова анулювала реєстрацію ПДВ підприємства .

На підсьтаві що в державному реєстрі є запис про відсутність платника за місцезнаходженням.

Але підприємство арендує офіс і завжди було на цьому місці Звітність в податкову здавали більше року не було проблем.

Як тепер повернути анулювання реєстрації платника ПДВ адже запис в ЄДР про відсутність платника за місцезнаходженням не відповідає дійсності ?

Спасибі наперед
Изменено: 8 года, 4 мес. назад от Юридическое бюро Писаренко.

Re: Запис в реєстрі про відсутність платника ПДВ за місцезнаходженням 8 года, 4 мес. назад #1459

Ефективно боротися з записом в ЄДР про відсутність юридичної особи за її місцезнаходженням та анулюванням ПДВ (реєстрації платника ПДВ) можна в адміністративному суді. В інакшому разі, за практикою, - ДПІ направлятиме держреєстратору повідомлення про відсутність ще і ще.

За п.п. 5.5, 5.6 «Положення про реєстрацію платників податку на додану вартість» від 14.11.2014 р. N1130 рішення про анулювання реєстрації за самостійним рішенням контролюючого органу приймаються за наявності відповідних підтвердних документів (відомостей). Такими документами є повідомлення державного реєстратора, відомості з ЄДР щодо наявності запису про відсутність підтвердження відомостей про юридичну особу (підстава - підпункт "ж" пункту 184.1 статті 184 розділу V Податкового кодексу); За наявності зазначених підтвердних документів (відомостей) ДПІ приймає рішення про анулювання ПДВ (реєстрації платника ПДВ).

Візьміть витяг з ЄДР. Якщо побачите, що держреєстратором здійснено реєстраційну дію з внесення запису про відсутність юридичної особи за її місцезнаходженням , то її скасування здійснюється через суд, що в подальшому буде підставою для скасування анулювання ПДВ податковою інспекцією.

Зверніть увагу на наступне у податковому спорі:

За ч. 12 ст. 19 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців» у разі надходження держреєстратору від ДПІ повідомлення 18-ОПП про відсутність юридичної особи за її місцезнаходженням державний реєстратор зобов'язаний надіслати поштовим відправленням протягом 5 робочих днів з дати надходження зазначеного повідомлення юридичній особі повідомлення щодо необхідності подання державному реєстратору реєстраційної картки.

Порядок направлення ДПІ держреєстратору повідомлення ф. 18-ОПП про відсутність юридичної особи за місцезнаходженням встановлено Мінфіном в наказі від 09.12.2011 р. N1588 "Про затвердження Порядку обліку платників податків і зборів".

За ч. 14 ст. 19 вищеказаного Закону у разі неподання юридичною особою реєстраційної картки протягом 1 місяця з дати надходження їй повідомлення держреєстратор повинен внести до ЄДР запис про відсутність підтвердження зазначених відомостей датою, яка встановлена для чергового подання реєстраційної картки про підтвердження відомостей про юридичну особу, а якщо державному реєстратору повернуто рекомендованого листа, то він вносить до ЄДР запис про відсутність юридичної особи за її місцезнаходженням.

За п. 68.1 Податкового кодексу держреєстратор не пізніше наступного робочого дня з дати внесення будь-яких записів до ЄДР повинен передати ДПІ повідомлення та відомості з реєстраційної картки про вчинення реєстраційних дій.

Отже, для запису до ЄДР про відсутність юридичної особи за її місцезнаходженням необхідне дотримання одночасно таких умов:
- складання акту податковою міліцією на запит ДПІ про відсутність підприємства за місцезнаходженням та направлення ДПІ держреєстратору форми 18-ОПП;
- попереднє надсилання держреєстратором повідомлення щодо подання реєстраційної картки;
- неподання реєстраційної картки протягом 1 місяця саме з дати надходження юридичній особі вказаного повідомлення, тобто підтвердженої документально дати;
- повернення держреєстратору рекомендованого листа, в якому направлялося повідомлення підприємству.

Якщо умови не дотримано і якщо у вас є правовстановлюючі документи на власність чи на користування приміщенням за вашим місцезнаходженням, то звертайтеся в адміністративний суд з позовом до держреєстратора про визнання протиправною реєстраційної дії та скасування відповідного запису в ЄДР.

Можете об"єднати в одній заяві також позов до ДПІ про визнання протиправним надсилання держреєстратору форми 18-ОПП про відсутність вашого підприємства за місцезнаходженням та скасування рішення ДПІ про анулювання реєстрації платника ПДВ.

Читайте більше з пов"язаних з вашим питань щодо суду з податковою на нашому сайті тут, тут і тут.

Послуги по веденню в адміністративних судах податкових спорів надаємо ми.
Юридичне бюро Писаренка.
Вирішення складних майнових і податкових спорів.
www.fides.com.ua
Этот адрес электронной почты защищен от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.
+380 (44) 270 6046
+380 (50) 719 1016
Изменено: 4 года, 5 мес. назад от Юридическое бюро Писаренко.

Відсутність платника ПДВ за місцезнаходженням 2016 8 года, 2 мес. назад #1501

Увага! Приємні новини щодо неможливості анулювання реєстрації ПДВ при відсутності платника за місцезнаходженням з 2016 року!

За новою редакцією Закону "Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань", який вступив в силу з 01 січня 2016 р., не передбачена подача форми 6 і підтвердження в ЄДР відомостей про юридичну особу, яка не є громадським формуванням.

З закону виключені положення, які дозволяли держреєстратору вносити відомості в ЄДР про відсутність юридичної особи за місцезнаходженням навіть, якщо про це повідомлено податковою інспекцією.

Така підстава для анулювання реєстрації платника ПДВ, як відсутність його за місцезнаходженням, на сьогодні відсутня, не дивлячись на те, що все ще передбачена п.п. 5.5, 5.6 «Положення про реєстрацію платників податку на додану вартість» в наказі МІНІСТЕРСТВА ФІНАНСІВ УКРАЇНИ від 14.11.2014 р. N1130.

Також на сьогодні виключено підпункт "ж" пункту 184.1 статті 184 розділу V Податкового кодексу, який дозволяв на вказаній підставі анулювати реєстрацію ПДВ.


Юридичні послуги / Адвокат з податкових справ / Позов про визнання нечинним ППР
Юридичне бюро Писаренка.
Вирішення складних майнових і податкових спорів.
www.fides.com.ua
Этот адрес электронной почты защищен от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.
+380 (44) 270 6046
+380 (50) 719 1016
Изменено: 4 года, 5 мес. назад от Юридическое бюро Писаренко.
  • Страница:
  • 1
Время создания страницы: 0.28 секунд